Rekolan Sekakuoro perustettiin Helsingin maalaiskunnassa (nyk. Vantaa) vuonna 1952 ja rekisteröitiin vuonna 1953. Kuoron perustivat kymmenisen innokasta rekolalaista laulajaa, mukana naisia ja miehiä. Kuoro on toiminut aktiivisesti vuosikymmenten ajan; se on kasvanut 65 laulajan joukoksi.

Ensimmäinen kuoronjohtaja oli Rekolan koulun opettaja, Kaija-Liisa Itkonen. Vastaperustetun kuoron kevätkonsertti pidettiin Rekolan "museokoulun" rappusilla, jossa "Taas leivoset ilmassa leikkiä lyö" kaikui aurinkoisessa kevätsäässä. Kuoron taiteellisena johtajana on vuodesta 1999 alkaen toiminut Jori Männistö. Ennen Joria kuoroa johti maineikkaasti monta vuosikymmentä oopperalaulaja Harras Hursti. Kuoron taiteellisena johtajana on syksystä 2014 alkaen toiminut
Jaana Raivio. Uusi taiteellinen johtaja Anu Pulkkinen aloittaa syksyllä 2016


Kuoro on osa Vantaan Aikuisopiston toimintaa. Suurin osa laulajista on vantaalaisia, mutta harjoituksiin kuljetaan pitkienkin matkojen päästä, Kirkkonummelta, Helsingistä, Keravalta ja Tuusulasta. Vuosittain on useampia esiintymisiä kirkoissa, kouluilla ja erilaisissa tapahtumissa. Perinteeksi on muodostunut adventtisunnuntain konsertti Rekolan kirkossa sekä joulukonsertit Pyhän Laurin kirkossa. Vappupäivänä on perinteisesti laulettu Korson Sos.dem. Työväenyhdistyksen vappujuhlassa ja elokuun puolessa välissä kuoro esiintyy ja laulattaa yleisöä Vantaan Kotiseutuyhdistyksen Myllyillassa.

Kuoron ohjelmistossa on ollut mm. kansansävelmiä, iskelmiä, "ikivihreitä", virsiä, oopperakohtauksia, rakkauslauluja, gospel-musiikkia sekä Schubertin Deutche Messe. Kuoro on laulanut mm. ruotsin, englannin, japanin, ranskan, saksan, katalaanin ja viron kielellä.